Воля дає силу слабим

Діяльність людини визначає воля – основа особистості, її "двигун". Воля – це усвідомлене бажання чинити розумно, за яким слідує пошук шляхів досягнення бажаного (що для цього потрібно, хто може допомогти тощо), і рішення, здійснюється вибір якогось конкретного варіанта. Коли людині зрозуміло, що саме вона має робити, їй залишилося тільки привести це у виконання й отримати результат.  Будь-яке гарне бажання, якщо людина від нього не відмовляється і вміє приймати допомогу, здійсненне.

Тобто, якщо коротко, то воля – це розумне бажання, прийняття розумного рішення та виконання цього рішення.

ShooterScreenshot 828 11 08 24

Якщо бажань немає – особистістю опановує потяг. Різниця між ними в наступному: бажання завжди зрозуміле, виконання його кому-небудь потрібне. А у потягу немає відповіді на запитання "навіщо?". "Хочеться", "подобається", "так роблять інші", "а що ще робити?" тощо.   Людина знає (попереджена), що те, що її приваблює, може завдати шкоди, але не відмовляється, бо не бачить на цей момент нічого кращого, не вірить, що їй доступне щось добре. Іноді ця невіра ховається під маску незалежності ("що хочу, те й роблю", "ні перед ким не звітую", "маю право" тощо), але, по суті, підкорення спокусі – результат того, що людина зневірилася знайти те, що шукала. Якщо людина спокусилася і не хоче зупинитися і виправляти наслідки своїх проступків, вони зв'язують її.

Підкоряючись, людина вчиняє безглузді дії – починаючи з втрати часу (марнотратство) і закінчуючи навмисним шкідництвом і навіть злочином. Усе це не може не позначитися не тільки на поточному стані людини, а й на її майбутньому.   Так, зважившись на обман, людина змушена брехати знову, щоб підтвердити попередню брехню. Людина, яка брала участь разом із ким-небудь у негідній справі, не кидає її, боячись розголосу і покарання. Одного разу свідомо пішовши на порушення і не розкаявшись згодом, людина стає вічним боржником свого минулого – залежною, яка замкнула себе в рамки закону причинно-наслідкового зв'язку. Цей закон диктує людині стереотипи поведінки, і її життя стає ланцюжком повторюваних ситуацій, як правило, негативних.

Проявляти волю – мати розумні бажання, які переходять у рішення та виконуються.

Воля Тризуб

 


FaLang translation system by Faboba